China a trimis armata și mii de lucrători din domeniul sănătății în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toți cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei, în contextul în care țara se confruntă cu cel mai grav focar epidemic din ultimii doi ani, relatează Reuters.

Capitala economică a Chinei a devenit în ultimele zile epicentrul unui nou val de cazuri de infectare în această ţară – asociat variantei Omicron a coronavirusului -, care a înregistrat o accelerare la începutul lunii martie.

Pentru a face față testării, Armata Populară de Eliberare (APL) a trimis duminică la Shanghai peste 2.000 de membri ai personalului medical din cadrul armatei, marinei și forțelor de sprijin logistic comun, a raportat un ziar al forțelor armate.

Totodată, peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din provincii precum Jiangsu, Zhejiang și Beijing au sosit la Shanghai, potrivit rapoartelor presei de stat, pentru a ajuta la testarea celor 26 de milioane de locuitori ai metropolei.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns