Regimul de la Beijing primeşte o lovitură dură. În jur de 400 de milioane de persoane – un număr mai mare decât întreaga populaţie a majorităţii ţărilor din lume – s-au dezis public de Partidul Comunist Chinez şi de organizaţiile afiliate, refuzând să mai fie asociaţi cu istoria lui criminală.

Antreprenorul chinez Chen Quanhong, care trăieşte în străinătate, a avut un mesaj pe care a dorit să-l transmită întregii lumi: „Tuidang”. Este o expresie chinezească care înseamnă „Renunţă la Partid”.

Cuvintele erau inscripţionate pe un steag galben, pe care Chen îl purta la o paradă în Washington, la 21 iulie, pentru a evidenţia nenumăratele abuzuri ale regimului comunist chinez în materie de drepturile omului.

Chen este acum unul dintre cei 400 de milioane de chinezi care au renunţat la legăturile lor cu Partidul Comunist Chinez (PCC) şi organizaţiile afiliate acestuia.

În luna iunie, proprietarul afacerii din provincia Shandong, din estul Chinei, a făcut o declaraţie prin care a rupt în mod oficial legăturile cu partidul, participând la o mişcare populară apărută în urmă cu aproape două decenii, care urmăreşte să expună istoria de înşelăciune şi crime a regimului comunist şi să ofere oamenilor posibilitatea de a se disocia de această entitate.

„În China, nu am fost cu nimic diferit de un vierme călcat în picioare de puterea autoritară, neîndrăznind să mişc niciun pic. Abia când am venit în America am început să mă simt ca o persoană, pentru că, în sfârşit, nu mai există nicio teamă faţă de partidul comunist”, a declarat Chen, pentru The Epoch Times.

/epochtimes-romania.com/news/

Lasă un răspuns